woensdag 5 maart 2014

Na tien dagen

Het gaat inmiddels gedachtenloos: voor het tandenpoetsen slik ik mijn Androcur (anti-testosteron-pil). Dat doe ik inmiddels al tien dagen: de eerste strip was gisterenavond leeg. Toen ik het lege stukje plastic in de vuilnisbak gooide, vroeg ik me af wat er veranderd was in deze tien dagen.

Om maar met de intieme deur in huis te vallen: mijn libido was de afgelopen week behoorlijk hoog. Van een instant uitschakeling van seksuele lust was dus absoluut geen sprake. Maar door de pillen werd die geilheid wel nog vervelender dan het normaal al was, want ik kon duidelijk moeilijker een erectie krijgen en moeilijker klaarkomen. Een interessante, licht sadistische werking van deze pillen als je het mij vraagt. De aanhouder wint, gelukkig ook in dit geval.

Inmiddels is mijn libido weer gekalmeerd. Het is niet te zeggen welke invloed de pillen hierop hebben, want ik ken mijn mannelijke hormoonhuishouding inmiddels ook als een cyclus: het libido komt, neemt grote hoogten aan, en zwakt dan weer af tot proporties die beter te combineren zijn met een leven als beschaafd mens. Ik vermoed dat het gewoon stom toeval was dat de piek van mijn cyclus vorige week samenviel met de start van mijn Androcur-kuur. De komende maanden zullen uitwijzen of mijn libido zich inderdaad chemisch laat temperen.

Ik startte dit Androcur-experiment om de man in mij chemisch uit te schakelen, zodat ik de vrouw in mij beter kon voelen. Maar aan die doelstelling is de afgelopen tien dagen zeker niet voldaan; ik voelde me helemaal niet vrouwelijk. Ook niet mannelijk overigens, maar meer een soort van ongedefinieerd. Lekker rustig is dat! Dit rustige gevoel voelt niet echt als een aansporing om door te gaan met mijn proces. Kan ik niet gewoon de rest van mijn leven Androcur slikken? Ach ja, dat gekke hoofd van mij blijft maar vragen stellen. In elk geval is het nu nog vééél te vroeg voor antwoorden. Pas over vier à vijf maanden kan ik een balans opmaken en definitieve conclusies trekken. Tot die tijd moet ik me er maar niet teveel mee bezig houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten