vrijdag 27 januari 2017

Ruggengraat

De warmte van zijn lijf strijkt over mijn blote rug. Er zit niet meer dan een centimeter tussen ons in. “Kom maar”, zegt hij terwijl hij met zijn vingertoppen op mijn schouders mij zachtjes tegen hem aan trekt. Hij staat achter me en ik ben een tikje van mijn stuk gebracht. Ik probeer me te ontspannen en ik voel hoe mijn rug contact maakt met zijn lichaam. Hij slaat zijn armen om me heen, onder mijn oksels langs. Ik steek mijn armen omhoog en zijn handen vinden hun weg naar mijn nek. “Leg je handen eens op die van mij”, hoor ik vlak bij mijn oor. Langzaam laat ik mijn handen naar mijn nek gaan en daar vind ik zijn warme, grote handen. Ik wil mijn hoofd draaien en over mijn schouder in zijn helder blauwe ogen kijken. “Komt-ie”, hoor ik nog net voordat ik met drie droge knakken een paar wervels van mijn ruggengraat los voel schieten. Ik voel het leven weer in mijn rug stromen en hoor mezelf kreunen van opluchting.

“Ga maar op je rug liggen”, zegt de vriendelijke fysiotherapeut en hij klopt met zijn vlakke hand even op de behandeltafel. Ik volg gedwee. Terug in de realiteit. Deze man raakt me beroepsmatig aan. Ik voel hem, zie hem en ruik hem en kan alleen maar denken aan hoe ik hem zou aanraken. Maar zo zijn de taken niet verdeeld. Hij is de fysiotherapeut die mijn rug weer losmaakt; ik ben de onfortuinlijke patiĆ«nt die vorige week door haar rug ging. Zal ik? Durf ik? Misschien is hij wel getrouwd. Drie kinderen. Homo? Nee, geen homo. Denk ik. Ik wil een date. Zoenen. En zo. Dat kan toch niet, hij is mijn fysiotherapeut. Nou en? Fysiotherapeuten daten ook. Met patiĆ«nten? Eh…

Mijn koortsachtige gepieker stopt wanneer ik mijn rug nogmaals hoor knakken. Nu schieten andere wervels los. De aantrekkelijke man leunt over me heen, met zijn vuist onder mijn rug, en duwt. Ik onderga het. Ik doe niets. Ik zeg niets. Ik vraag niets. Ik durf niet. Te bang voor afwijzing. Tsss, wie wil er nu een transgender daten. Een transgender zonder ruggengraat zelfs.

1 opmerking:

  1. respect Lisa hoe je met alles omgaat. Het is een zwaar traject, dat wil ik geloven. maar ik haal wel energie en kracht uit je verhalen in mijn eigen proces van transgender zijn.

    BeantwoordenVerwijderen